- Det er i år 100-årsjubiluem for Prøysen og ettersom han hadde et nært forhold til tradisjonsmusikken, -sangen og -dansen, falt det naturlig å lage ei forestilling knyttet til hans tekster, skriver de i en pressemelding. 

Guro Trøseid Gjerstadberget er leid inn som koreograf, og hun har vært med å utarbeide manus sammen med prosjektleder og prosjektmedarbeider. 

- Vi har lekt oss i Alf Prøysens persongalleri og satt sammen ei forestilling som er basert på flere av hans tekster. Musikken er også kjente og kjære melodier som vi kjenner fra sangrepertoaret til Prøysen.

På de to helgesamlingene så langt i 2014 har ungdommene jobbet målrettet og inspirert mot forestillinga. Nå ser både prosjektledelsen og ungdommene i spenning fram til å møte publikum med den nyproduserte danseforestillinga. 

Forestillingen blir oppført i Løten kino lørdag 5.april, og i Tynset kulturhus 6.april. 

Stor aktivitet

Bygda dansar i Hedmark startet opp høsten 2012 og fikk navnet «Lek Østa!». I 2013 og første del av 2014 har det vært stor aktivitet i prosjektet med skoleturneer, helgesamlinger, lokaløvinger, tur til Västanå teater, forestillingsarbeid, samt deltagelse på både Landskappleiken og Landsfestivalen i Gammaldansmusikk. I tillegg har det vært fellessamling for de tre pågående Bygda dansar-prosjektene på Hilmarfestivalen i Steinkjer. 

For å holde aktiviteten oppe i «Lek Østa!» er de avhengig av godt samarbeid med det lokale folkemusikkmiljøet, og her har de fått god hjelp. 

- Hedmark Folkemusikklags innsats og de lokale spellmanns- og danselagene som stiller opp på dugnad for bl.a. å lage mat, være nattevakter og praktiske tilretteleggere, er avgjørende for aktivitetsnivået. Mange ulike lokale, dyktige instruktører og spellmenn har vært i aktivitet i «Lek Østa!». Vi er glade for alle som stiller villig opp for å få prosjektet til å bli så bra som mulig, forteller de. 

Margrete Nordmoen og Thomas Nilssen_prosjektlederskifte_440
LEDERSKIFTE: Margrete Nordmoen har tatt over prosjektledelsen etter Thomas Nilssen. - Thomas takkes for den solide jobben han har gjort i «Lek Østa!», han vært med på å etablere prosjektet på en svært god måte i fylket, meiner ho.

Siste prosjektår

Margrete Nordmoen tok ved årsskiftet 2014 over som prosjektleder, etter at Thomas Nilssen valgte å gå tilbake til jobben i skoleverket. Ho har mykje å sjå fram til i tida framover. 

- Vi er nå gang med planlegging av våren og av det siste prosjektåret, og har sluttforestillinga våren 2015 som siktemål. Det planlegges både turer, kappleiksdeltakelse, skolebesøk, lokale samlinger og sjølsagt helgesamlinger. 

- Det blir spennende å følge ungdommenes faglige utvikling og å møte utfordringene med å knytte både de som har vært innom aktivitetene våre, og nye ungdommer til «Lek Østa!» på en god måte. Vi ser fram til stor aktivitet og godt engasjement framover, forteller Margete Nordmoen 

Besøk Bygda Dansar på deres hjemmeside: www.bygdadansar.no