Alle > Artikkel

Nordafjells

Foto: Tone Jorunn Tveito

Foto: Tone Jorunn Tveito

Nordafjells liker å eksperimentere litt mer med folkemusikken og gammeldansen, slik at det i tillegg til god dansemusikk også skal være spennende å høre på. Nordafjells består av fem unge musikere med forankring fra Oppdal og Lalm.

Gruppa startet som kvartett i 1999, og har etter den tid utviklet både sin besetning og repertoar. Siden vi startet å spille sammen har vi alltid likt å utfordre tradisjonsmusikken. Gjennom målbevisst satsing har vi utviklet vårt særpreg som gruppe med en egen ”sound”. Den er bygget på en grunnmur av tradisjonsmusikk der rominndelingen kan ses på som krydder fra andre sjangere og musikere som har vært med å inspirere oss.

I 2005 gav Nordafjells ut plata ”General” som blant annet fikk Folkelarmpris og ble nominert til spellmannspris. Sommeren 2009 gav de ut sitt andre album ”Røst”. Drivkraften for Nordafjells under arbeidet med denne produksjonen har vært å få presentert et nytt, variert og originalt repertoar med ulike uttrykk. Musikken spenner fra konsertstykker til svingende danselåter, med arrangementer som de håper vil fenge publikum. .

 

Besetning


Andreas Bjørkås – fele
Even Røhjell – trekkspill
Øyvind Sandum – trekkspill og torader
Gaute Iversen – gitar
Knut Sneve - kontrabass

 

Diskografi


2009:     Røst (Kvarts)
2005:     General (ta:lik) 

 

Priser


Vinner av Folkelarmprisen 2005 for plata "General"
Nominert til Spellemannsprisen 2005
Vinner av KVARTS-prisen 2003

 

Kappleiksresultat, etc.


Vinner av Landsfestivalen i gammeldansmusikk i 2007, Sølv i 2006, 2005, 2004
Norsk deltaker på EBU-festivalen i Moskva 2008.


| Tips en venn | Skriv ut |