Irlands Ambassade har gleden av å invitere til “Masters of Tradition”, en gratis konsert med felespillerne Tom Morrow og Erlend Viken, hvor det beste av irsk og norsk folkemusikk vil bli presentert. I tillegg til fantastisk live-musikk vil musikerne snakke om likheter og forskjeller mellom irsk og norsk folkemusikk. Guri Skeie, programleder for den populære Folkemusikktimen på NRK P2, vil lede samtalen.

Tom Morrow har vært All Ireland fiddle champion - altså tidligere vinner av “landskappleiken” i Irland. Han er medlem av den kjente gruppa Dervish, som spiller irsk tradisjonell musikk. Tom kommer fra Carrigallen i Leitrim og er oppvokst i en musikerfamilie. Han har spilt med mange forskjellige musikere fra Leitrim og Cavan, f.eks. the Cornafean Group og Antoin McGabhann.  Mens han studerte i Limerick var han en del av det levende “session”- miljøet på puber i området. Tom bor og arbeider nå i Dublin og deltar ofte på sessions både i Dublin og i resten av landet. Mer informasjon om Tom Morrow  

Erlend Viken (f.1984 i Oppdal) spiller fele og hardingfele,og er også komponist. Erlend kommer fra en stor musikerslekt og begynte å spille fele som 6-åring. Han har vært fulltids musiker siden 2008 med Bachelor og PPU fra Norges Musikkhøgskole. Erlend har vunnet priser for sine plater med Aslak Brimi, og har to Spellemannsnominasjoner med Earlybird Stringband. Han komponerer musikk til Frikar Dance Company og har bidratt på en rekke plateutgivelser, senest med OnklP & De Fjerne Slektningene og på den dobbelt Spellemannsnominerte plata til Erlend Ropstad. I 2012 vant Erlend den høythengende Intro-folk prisen, og i kjølvannet av dette dannet han Erlend Viken Trio. Plata "Frie Tøyler" ble utgitt på Heilo/Grappa i februar til strålende kritikker i både inn og utland.

Dato og klokkeslett: Fredag 28 november kl 19:00
Sted: Litteraturhuset, Wergelandsveien 29 (Amalie Skram)
Arrangør: Irlands Ambassade i Oslo
Arrangementet er gratis, og vil foregå på engelsk