Vår egen Lars Jakob Rudjord sitt bestillingsverk til Farsund Folk Festival i 2021 kommer ut på plate denne våren, og han legger naturligvis releaseturnéen innom Farsund med sin unike trio!

I instrumentalmusikken om Kjempe-Jo, utforsker han impulser fra den sørnorske folkemusikken, og vever dem inn i sin egen musikalske verden inspirert av nordisk jazz og moderne klassisk musikk. Og musikken er også inspirert av en ganske så personlig historie:

På 1800-tallet levde en mytisk skikkelse i Tovdal i Agder: En sagnomsust mann, kjent blant folk som Kjempe-Jo. Han var en slåsskjempe ingen kunne beseire, men også en ypperlig danser. Han var svær, gikk på hendene støtt og stadig, og en gang tok han livet av en bjørn med bare hendene. Mannen het Jon Olsen (1816-1883), og var Lars Jakob Rudjords tippoldefar.

Sammen med to av de ypperste musikerne på den norske folk- og jazz-scenen byr han på melodiske, ettertenksomme, drivende og utadvendte låter med tilhørende historiefortelling, og invterer publikum inn i sin helt egne musikalske verden hvor gammelt møter nytt.

Les mer om arrangementet og kjøp billetter her.

Arrangør: Farsund Folk Festival