Hopp til innhold

Skal Valkyrien Allstars spille på ditt kontor?

Vil du at Valkyrien Allstars skal spille konsert på ditt kontor? Meld på din arbeidsplass og bli med i konkurransen!

Valkyrien Allstars

Vil du ha en litt uvanlig dag på jobb tirsdag 7. februar? Inviter Valkyrien Allstars til å spille på ditt kontor!

Foto: Sørbø, Krister / SCANPIX

Tirsdag 7. februar spiller hardingfeletrioen Valkyrien Allstars konsert på en arbeidsplass i Oslo-området. Har du lyst på et musikalsk avbrekk i arbeidsdagen? Inviter dem til å spille på kontoret ditt!

Bli med i konkurransen!

Hvis du jobber i Oslo-området og vil at Valkyrien Allstars skal spille på ditt kontor, send en e-post til kulturnett@nrk.no og fortell oss hvorfor!

Husk å skrive kontaktinformasjonen også, slik at vi kan nå deg dersom du blir den heldige vinneren av konkurransen.

Fristen er torsdag 12. januar.

«Ny og gammel på samme tid»

Valkyrien Allstars

Valkyrien Allstars gjorde seg for alvor bemerket under Folkelarm i Oslo i 2005. I fjor kom trioens tredje plate «Ingen hverdag».

Foto: Handout

Valkyrien Allstars består av Tuva Livsdatter Syvertsen, Ola Hilmen og Erik Sollid. Trioen spiller hardingfele og synger, med Syvertsen som ledende vokal.

Ifølge SNL, møttes de på Strunkeveko i Valdres, og startet i 2004 opp med jevnlige spillekvelder på utestedet Valkyrien i Oslo; derav navnet.

Gruppen ble kjent allerede før den selvtitulerte debutplaten kom ut i 2007. I 2006 kom Syvertsen, Hilmen og Sollid til finalen i NRKs Kjempesjansen, fikk Grappas Debutantpris og turnerte med Rikskonsertene.

Siden har trioen fortsatt å vekke oppsikt med sin rocka folkemusikk. De ble nominert til Spellemannsprisen i klassen «Årets nykommer» i 2007, og året etter ble de kåret til «Årets Folkemusikkartist» under Folkelarm i Oslo.

I en anmeldelse av debutplata skrev Kjetil Bjørgan at musikken til Valkyrien Allstars « overrasker, den er ny og gammel på samme tid. Den improviserer, den svinger noen korte øyeblikk inn i melankolien. Men først og fremst treffer den deg hardt og rått midt i ansiktet ».

Ny plate i fjor

I fjor ga Valkyrien Allstars ut sin tredje plate, Ingen hverdag. Mange av tekstene er hentet fra kjente norske diktere, deriblant Inger Hagerup, Olav H. Hauge og André Bjerke.

Interessen for trioens blanding av folkemusikk, blues, jazz og rock har ikke vært begrenset til Norge. De siste årene har de holdt en rekke konserter i utlandet, blant annet i Russland, Ukraina, Japan og Kina.

– Det er morsomt å reise rundt og spille musikk, og det at vi synger på norsk har ingenting å si, vi blir tatt veldig godt imot, sa de i et intervju i Førkveld i fjor.

Kontorkonserten 7. februar blir sendt direkte på NRK.no og på P2.

Kulturstrøm

  • Sterke poplåter, men lite utvikling

    – Billie Eilish er i samme posisjon nå som Rihanna i sin tid var i. Hun kunne prøvd seg på hva enn hun ville, og fansen hadde slukt hva enn slags utvikling hun gjorde med glede og entusiasme. Da er det litt skuffende at dette albumet er artistens minst videreutviklede karrieresteg så langt, skriver musikkritiker Sofie Martesdatter Granberg om artistens nye album «Hit Me Hard and Soft».