Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Slåttejazz - Helene Høye og Ole Sigvard Lunnan

Slåttehjerte

Slåttejazz - Slåttehjerte (Heilo, 2011)

Slåttejazz - Slåttehjerte (Heilo, 2011)

Slåttejazz er en duo med felespilleren Helene Høye og jazzpianisten Ole Sigvard Lunnan. Sist lørdag hadde de slippkonsert for platen "Slåttehjerte" på Riksscenen i Oslo. Her kan du lese litt mer om utgivelsen.

Slåttejazz kommer nå med sin første CD med egenkomponerte slåtter, der folkemusikkstilen fra Gudbrandsdalen dominerer. Tittelen "Slåttehjerte" skal henspille på at slåtter, når de er godt formet, er små, fortettede musikkstykker, der ikke en tone er uvesentlig, og med en alltid tilstedeværende puls. Da har de også kraft til å gripe tak i en og finne sin plass i hjertet.

Slåttejazz sier i en pressemelding at de har som mål å bevare stilfølelsen fra både folkemusikken og jazzen, og vise hvordan de kan berike hverandre uten å miste identiteten sin. Slik vil du høre at fele er spilt på tradisjonelt vis, slik det ville ha blitt gjort om du hørte den solo. Rundt fela leiker flygelet med klangbildene og rytmen, og kommer med sine egne kommentarer eller improvisasjoner.

CDen er produsert av Tellef Kvifte, og utgis på Grappas Heilo-avdeling. I CD-heftet finner du kommentarer til alle låtene, både på norsk og engelsk.

Helene Høye og Ole Sigvard Lunnan (Foto: Knut Utler)

Slåttejazz har ellers sin egen, helt nyopprettede side på Facebook, som interesserte kan besøke på denne lenken.  Albumet ble nylig anmeldt i Østlendingen, som ga den terningkast fem. Du kan ellers høre smakebiter av musikken på denne MySpace-siden.


 


| Tips en venn | Skriv ut |
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk