Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Fra De Mollstemte Skoger

Så længi du kjæm att

Untitled-3.indd

Untitled-3.indd

Tove Dalbakk, Annar By og Hege Nylund med ny plate.

Fra De Mollstemte Sjoger består av tre folkemusikere fra Hedmark med et vidt spekter av erfaring og inspirasjon. Ta:lik melder at trioen bl.a. favner om rockemiljøet i Elverum, turnévirksomhet i fire verdensdeler, Mozarts "Tryllefløyten", et stort antall turnédøgn for Rikskonsertene - og inspirasjon fra musikere som Gustav Kåterud, Lars Bremnes, Bert Jansch og Richard Thompson. Samt egne familietradisjoner.

Musikerne er Tove Dalbakk fra Rendalen på fele, vokal og cello, Annar Bye fra Elverum på gitar og vokal, og  Hege Nylund fra Trysil på vokal. Den nye CDen ble sluppet 3. februar i Trysil, og gruppa har vært på turné i Hedmark og Akershus i dagene etterpå.

Albumet "Så længi di kjæm att", som byr på i alt fjorten sanger, har alt rukket å motta svært gode omtaler.

Hamar Arbeiderblad trillet terningen til seks, og skrev :

"Albumet «Så lengi di kjæm att» er basert på dikt av sentrale hedmarkslyrikere, hvorav Ove Røsbak står bak flest, som de tre har satt melodi til. Resultatet er et album som både formidler sentral hedmarkslyrikk og som gjennom de musikalske tolkningene griper noe av stemningen både i landskapet og sinnet. Som helhet er det et strålende gjennomført arbeid."

Særlig dårligere var ikke mottagelsen i Østlendingen, som bl.a. skrev at resultatet er blitt "tvers gjennom varmt og oppriktig. Den musikalske kvaliteten ligger høyt, og stemningen varierer fint fra freskt og muntert til vakker og stille melankoli. Det er godt å bli minnet på hva som finnes i vår nærhet, både fra i dag og i går."

Her ble det terningkast fem. Anmeldelsen fra Hamar Arbeiderblad finner du her,  mens du kan se omtalen fra Østlendingen på denne lenken. Torsdag 9. februar gjør Fra De Mollstemte Skoger sin foreløpig siste konsert i anledning slippet, og opptrer da på Biblioteket på Bekkestua.

Om du går videre til denne siden hos ta:lik, kan du lese mer om hvert av medlemmene. Om du vil høre eksempler fra sangene på albumet, kan du videre til denne siden hos Musikkonline.no.

 

 


 


| Tips en venn | Skriv ut |
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk