Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

INGA JUUSO OG HARALD SKULLERUD

Juusk

Juusk

Duoen Juusk spiller tradisjonell samisk musikk. Duoen består av Inga Jusso (f. 1945), joik og Harald Skullerud (f. 1972), perkusjon.

Inga Juuso er fra Kautokeino, og regnes som en av de mest betydningsfulle utøverne av samisk tradisjonsmusikk her i landet.

Inga Juuso har en lang liste med produksjoner, både som skuespiller ("Kautokeinoopprøret"), og fra TV, radio og fonogramutgivelser. Hun har turnert verden rundt i forskjellige formater og konstellasjoner. I den senere tid har hun hatt stor suksess sammen med Steinar Raknes (kontrabass).

Harald Skullerud er fra Hamar, og har spilt verdensmusikk i over 15 år. Han har studert perkusjon i flere afrikanske og arabiske land. Harald Skullerud har  sammarbeidet med  musikere som Jon Balke, Bjørn Klakegg, Niko Valkeapaa, Solo Cissokho, Karl Seglem.

Juusk har tidligere vært på turné blant annet i Japan og Argentina. Denne platen er utgitt av Ta:lik, og ble offisielt sluppet i midten av august 2011.

Hjemmesidene til Ta:lik finner du her. Du kan, som nesten alltid, lytte til en rekke lydkutt fra utgivelsen på det norske nettstedet www.musikkonline.no.


 


| Tips en venn | Skriv ut |
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk