Et fullspekket program med konserter og aktiviteter for folk i alle aldre er på plass og inneholder mange musikalske høydepunkter.

 

The Furrow Collective
The Furrow Collective

Internasjonal festival

Nordsjøfestivalen i Farsund er en internasjonal musikkfestival, en møteplass for musikere som formidler og videreutvikler tradisjonsmusikken fra sine land. På denne måten blir festivalen en slags smeltedigel hvor ulike uttrykk kan møtes, til glede og inspirasjon for både musikere og publikum. Nordsjøfestivalen i Farsund har hyret musikere fra Skottland, England, Irland, Orknøyene, Færøyene, Shetland, USA, Danmark, Sverige, Finland og Norge, og dette gir Farsund et visst internasjonalt preg denne sensommerhelga.

The Shee fra Skottland
The Shee fra Skottland

Damene i The Shee

Et av høydepunktene under årets festival blir torsdagens åpningskonsert med det skotske bandet The Shee, som spiller en herlig blanding av folkemusikk, gælisk og bluegrass. Gruppen består av seks kvinnelige musikere som utfyller hverandre i spennende arrangementer og harmonier.

Kong Nor

Norge feirer i år grunnlovsjubileum og dette markeres også under årets Nordsjøfestival med det folkemusikalske stykket Kong Nor. Forestillingen er bygget opp rundt myten om Kong Nor som samlet Norge til ett rike. Med fortelling, musikk og dans framføres stykket av flere av Norges store folkemusikkartister. 

 

Moddi
Moddi

Moddi

Moddi vant i 2013 spellemannsprisen i kategorien Viser, og har vært nominert til mange priser. Med andre ord, er dette en artist som er verdt å få med seg når han gjester Nordsjøfestivalen og opptrer i Frelserens kirke fredag 29. August. Moddi er en uvanlig formidler av historier, han rører ved noe i oss, med sin særegne stemme og sammensatte uttrykk.

Svensk-norske Grove Horn
Norsksvenske Grove Horn

Nordsjøkonserten - et musikalsk møte

På lørdagen er det tid for Nordsjøkonserten på Farsund kino som alltid er et høydepunkt under Nordsjøfestivalen. Her møtes musikere fra forskjellige bakgrunner og spiller sammen for første gang. Det er denne utvekslingen av tradisjonsmusikk og musikalske erfaringer mellom musikerne som utgjør Nordsjøkonserten og tar publikum med på en musikalsk reise rundt Nordsjøen. 
Skakkøyrd og møkut gamaldans med Sundre Jetset frå Ål i Hallingdal
Det blir skakkøyrd og møkut gamaldans med Sundre Jetset frå Ål i Hallingdal

Stor takhøyde

Festivalen byr på mange konserter i ulike miljøer og stemninger, dans og kurs av forskjellige slag, rettet mot både dansere og musikere, samt et sosialt klima med stor takhøyde. Nordsjøfestivalen i Farsund skal være en folkelig musikkfestival og et utviklende møtested for musikk- og danseinteresserte.  Programmet varierer fra konserter i kommunens barnehager og skoler, lunsjkonserter rundt omkring i byen og større arrangementer på blant annet Farsund kino og Fjordhotellet. Farsund fjordhotell er et samlingspunkt under festivalen, spesielt fredag og lørdag kveld da det er lagt opp til et danse og spelemannstreff på fredag, og festivalfest med intimkonserter, dans og middag på lørdag.   

 

Jenn Butterworth & Laura-Beth Salter
Jenn Butterworth & Laura-Beth Salter

Lytt!

Få en smakebit av artistene her:
> Spotify-liste
> Wimp-liste


> Mer informasjon om årets program og artister finner du på festivalens hjemmeside: Nordsjøfestivalen - Where People Meet Folk