Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Ima Aikio-Arianaick, Niillas Holmberg og Hildá Länsman

Ima hutkosat

Hilda Länsman og Niillas Holmberg - Ima hutkosat (DAT, 2011)

Hilda Länsman og Niillas Holmberg - Ima hutkosat (DAT, 2011)

"Ima hutkosat" ("Ima’s påhitt") er en ny CD for barn og ungdom sunget av Niillas Holmberg og Hildá Länsman. Alle tekster er ved Ima Aikio-Arianaick. Platen er en oppfølger til "Ima ipmašat”.

Ima Aikio-Arianaick har skrevet tekstene til alle de 12 låtene, som er tonsatte av de unge artistene. Unntaket er "Rávnnji fárrui", som er tonsatt av Hildás mor Ulla Pirttijärvi. Sangene er arrangert og produsert av Miro Mantere.

Sangene på den nye CDen forteller om en fortørnet ørret, kvelende ting-og-tang, fjell og dataspøkelser som overfaller. Andre temaer er bl.a. røyskatten, transportmidler, spor og skotøy.

Ima’s forrige CD, ”Ima ipmašat”, hvor kjente samiske artister som bl.a. Mari Boine, Niko Valkeapää, Sofia Jannok og Kai Somby sang, har vært veldig oppskattet blant barn, og har også vært mye brukt av skoler.

”Ima hutkosat” er en selvstendig fortsettelse av ”Ima ipmašat”. Ima Aikio-Arianaick forteller at hun denne gang ville gi unge talenter plass til å utvikles i den samiske musikkverden. Dette er 17-årige Hildás og 20-årige Niillas’ første CD som artister. Niillas Holmberg vil senere komme ut med en egen CD.

 


| Tips en venn | Skriv ut |
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk