I sterk konkurranse var det i kveld Rosekolla, en arkiv-CD satt sammen av Eli Storbekken, Spelarhola med Hamre/Røynstrand/Teigland,  Brylljaupsafta med Honndalsmusikken og Et steg ut med Susanne Lundeng, som stakk av med årets platepriser. 

Årets priser ble delt ut i kategoriene dokumentasjon, solo, tradisjonelt samspill og åpen klasse. I tillegg ble prisen Årets folkemusiker delt ut lørdag kveld. Denne gikk til gruppa Hekla Stålstrenga. 

Hardingfelespillerne Knut Hamre, Alexander Aga Røynstrand og Åse Teigland har gått sammen og gitt ut plata Spelarhola og med det vunnet årets pris i solo-klassa. 

I klassen for tradisjonelt samspill gikk Honndalsmusikken av med seieren med platen Brylljaupsafta.

Prisen i klassa for beste dokumentasjonsalbum gikk til Eli Storbekken og Hans Hinrich Thedens i Norsk folkemusikksamling for platen Rosekolla.  Samlingen inneholder et eksklusivt utvalg av vokal folkemusikk med tilknytning til seterlivet, der vi får høre lokk, laling, kringelhauk, hulling, regler og gjeterviser.

Kategorien med størst påmeldingstrykk og flest nominerte var Åpen klasse. Her var det Susanne Lundeng som gikk seirende ut med utgivelsen Et steg ut. Lundeng har fele som hovedinstrument og hennes spill er sterkt rotfestet i den nordlandske folkemusikken. 

Det var i år til sammen i overkant av 50 påmeldte artister til Folkelarmprisen. Juryen som ble tildelt den utfordrende oppgaven å kåre vinnerne i hver kategori bestod av Ragnhild Knudsen, Kjell Bitustøyl og Unni Løvlid. I tillegg har Ånon Egeland bistått i gjennomlyttingen av de påmeldte artistene.


FOLKELARMPRISEN er folkemusikkens egen platepris, der det blir løftet frem de beste platene fra året som har gått og det kåres en vinner i kategoriene: Sololist, Tradisjonelt samspill, Dokumentasjon og Åpen klasse. I tillegg kåres Årets folkemusiker – en prestisjefylt pris som tidligere har blitt vunnet av blant andre: Sigrid Moldestad, Unni Løvlid, Hallgrim Hansegård, Valkyrien Allstars, Kouame Sereba, Gabriel Fliflet, Inga Juuso og Olav Mjelva.

FOLKELARM arrangeres i år for åttende gang og finner sted på Riksscenen i Oslo 25. -27. september. Bransjetreffet byr på nordisk folke- og verdensmusikk i full bredde, og hvert år blir nærmere 25 internasjonale og 150 nasjonale delegater fra musikkbransjen invitert til bransjetreffet, som har som mål å profilere norske og nordiske folkemusikkartister. For programinformasjon og andre opplysninger se www.folkelarm.no